400 g SPELTA makaronų,
300 g žiedinio kopūsto,
100 g lazdyno riešutų,
250 ml konservuotų žirnelių,
Saujelė šviežių bazilikų,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų.

  1. Žiedinį kopūstą supjaustome stambiais žiedynais ir apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Keptuvėje pakepiname smulkintus riešutus ir žiedinį kopūstą, kad gerai suminkštėtų. Užbarstome prieskonių ir sudedame žirnius.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  3. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti dalį makaronų nuoviro ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir šviežiais bazilikais.