400 g SPELTA makaronų,
300 g smidrų
100 g vyšninių pomidorų,
Saujelė rukolos,
3 skiltelės česnako,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų,
Parmezano sūrio.

  1. Smidrus lenkiame  – kurioje vietoje nulūžta, išmetame kotų galus. Smidrus supjaustome į 2,5-3 cm gabaliukus.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame česnaką ir smidrų gabaliukus, pagardiname druska. Retkarčiais pamaišydami kepame neuždengtą 3 minutes, kol smidrai bus traškūs. Sudedame pomidorus ir smidrus kepame neuždengtus dar 1 minutę.
  3. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti makaronų nuovirą, suberti rukolą ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu, parmezano sūriu.