
400 g SPELTA makaronų,
200 g brokolių,
3 skiltelės česnako,
100 g vyšninių pomidorų,
1 mažo svogūno,
1 mažos cukinijos,
1 paprika,
¼ arbatinio šaukštelio sutrintų raudonųjų pipirų,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų, baziliko,
Skiltelė citrinos,
Parmezano sūrio.
- Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, kad gerai suminkštėtų. Dedame griežinėliais supjaustytą cukiniją ir papriką. Brokolį šiek tiek apverdame puode, dedame į keptuvę su svogūnais ir pakepame, kol suminkštės. Sudedame perpjautus vyšninius pomidorus. Užbarstome prieskonių.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti dalį makaronų nuoviro ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu, parmezano sūriu ir skiltele citrinos.