400 g SPELTA makaronų,
200 g brokolių,
3 skiltelės česnako,
100 g vyšninių pomidorų,
1 mažo svogūno,
1 mažos cukinijos,
1 paprika,
¼ arbatinio šaukštelio sutrintų raudonųjų pipirų,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų, baziliko,
Skiltelė citrinos,
Parmezano sūrio.

  1. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, kad gerai suminkštėtų. Dedame griežinėliais supjaustytą cukiniją ir papriką. Brokolį šiek tiek apverdame puode, dedame į keptuvę su svogūnais ir pakepame, kol suminkštės. Sudedame perpjautus vyšninius pomidorus. Užbarstome prieskonių.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti dalį makaronų nuoviro ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu, parmezano sūriu ir skiltele citrinos.