400 g Gintarinių grikinių makaronų,
800 g smulkintų konservuotų pomidorų,
1 vidutinis baklažanas,
1 mažas svogūnas,
2 skiltelės česnako,
Parmezano sūrio,
Saujelė šviežio baziliko,
Druskos, pipirų,
Alyvuogių aliejaus.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, pabarstykite druska, pipirais, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Rankomis sumaišykite ir dėkite į orkaitę kepti 20 minučių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, apie 5 minutes pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Dėkite smulkintą česnaką, kepkite 1 minutę. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol sutirštės.
  4. Į verdančius pomidorus sudėkite apskrudusius baklažanus, dar pavirkite 10 minučių.
  5. Tuo pat metu dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukoškite ir sudėkite į padažą.
  6. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu. Dėkite tarkuotą parmezaną, truputį sukapoto baziliko lapelių, išmaišykite.