Spelta makaronai

Spelta makaronai su brokoliais ir cukinijomis

400 g SPELTA makaronų,
200 g brokolių,
3 skiltelės česnako,
100 g vyšninių pomidorų,
1 mažo svogūno,
1 mažos cukinijos,
1 paprika,
¼ arbatinio šaukštelio sutrintų raudonųjų pipirų,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų, baziliko,
Skiltelė citrinos,
Parmezano sūrio.

  1. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, kad gerai suminkštėtų. Dedame griežinėliais supjaustytą cukiniją ir papriką. Brokolį šiek tiek apverdame puode, dedame į keptuvę su svogūnais ir pakepame, kol suminkštės. Sudedame perpjautus vyšninius pomidorus. Užbarstome prieskonių.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti dalį makaronų nuoviro ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu, parmezano sūriu ir skiltele citrinos.

Spelta makaronai su žiediniais kopūstais

400 g SPELTA makaronų,
300 g žiedinio kopūsto,
100 g lazdyno riešutų,
250 ml konservuotų žirnelių,
Saujelė šviežių bazilikų,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų.

  1. Žiedinį kopūstą supjaustome stambiais žiedynais ir apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Keptuvėje pakepiname smulkintus riešutus ir žiedinį kopūstą, kad gerai suminkštėtų. Užbarstome prieskonių ir sudedame žirnius.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  3. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti dalį makaronų nuoviro ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir šviežiais bazilikais.

Spelta makaronai su smidrais

400 g SPELTA makaronų,
300 g smidrų
100 g vyšninių pomidorų,
Saujelė rukolos,
3 skiltelės česnako,
Alyvuogių aliejus,
Druskos, pipirų,
Parmezano sūrio.

  1. Smidrus lenkiame  – kurioje vietoje nulūžta, išmetame kotų galus. Smidrus supjaustome į 2,5-3 cm gabaliukus.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame česnaką ir smidrų gabaliukus, pagardiname druska. Retkarčiais pamaišydami kepame neuždengtą 3 minutes, kol smidrai bus traškūs. Sudedame pomidorus ir smidrus kepame neuždengtus dar 1 minutę.
  3. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su daržovėmis. Supilti makaronų nuovirą, suberti rukolą ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu, parmezano sūriu.