Makaronai su žuvimi

Makaronai su midijomis

400 g Gintarinių Premium spagečių,
1 kg midijų (arba jūros gėrybių mišinio),
25 g sviesto,
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė balto sauso vyno,
¼ stiklinės smulkiai sukapotų šviežių petražolių,
Druskos,
Alyvuogių aliejaus,
Parmezano sūrio.

  1. Dideliame plačiame puode ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti sviestą ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberti smulkintą česnaką ir kepti, dažnai pamaišant, kol lengvai apskrus, maždaug 2 minutes. Pomidorus šiek tiek pertrinti rankomis ir sudėti į puodą su česnakais; supilti pomidorų sultis. Padidinti ugnį. Virti, dažnai pamaišant, kol padažas sutirštės, maždaug 10–15 minučių.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  3. Kai padažas sutirštės, į jį supilti vyną. Virti, maišant, kol sutirštės. Sudėti midijas, įpilti maždaug ¼ stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Puodą uždengti ir virti, pamaišant, kol midijos atsidarys, maždaug 4 minutes.
  4. Į puodą su midijomis sudėti makaronus, dar įpilti maždaug ¼ stiklinės skysčio nuo makaronų; virti, pastoviai maišant, kol makaronai pasidengs padažu. Nukelti nuo ugnies.
  5. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užbarstyti smulkintų petražolių ir pabarstyti parmezano sūriu.

Makaronai su krevetėmis

400 g Gintarinių Premium spagečių,
100 g špinatų,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
50 g vyšninių pomidorų,
100 g lukštentų krevečių,
Alyvuogių aliejus,
Druska, pipirai.

  1. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilti maždaug ¼ stiklinės vandens, kuriame virė makaronai, sudėkite špinatus, krevetes, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5 minutes. Makaronus supilti į dubenį, užpilti padažo ir gerai išmaišyti, kad visi makaronai apliptų padažu.
  3. Makaronus patiekiame lėkštėje su per pusę perpjautais pomidorais ir paruoštu padažu.

Makaronų salotos su tunu

400 g Gintarinių Premium spagečių,
1 indelis tuno,
200 g šparaginių pupelių,
100 g vyšninių pomidorų,
50 g alyvuogių,
1 raudonas svogūnas,
2 šaukštai kapotų petražolių arba bazilikų,
Alyvuogių aliejus,
Druska, juodieji pipirai.

  1. Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir atvėsinkite.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Likus 3 minutėms, sudėkite stambiai supjaustytas šparagines pupeles. Makaronus nukoškite bei perliekite šaltu vandeniu.
  3. Tuomet į puodą su makaronais sudėkite nusunktą tuną, supjaustytą svogūną, alyvuoges ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, bazilikais ir juodaisiais pipirais.
  4. Makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite pjaustytus vyšninius pomidorus. Pagardinkite alyvuogių aliejumi.

Makaronai su lašiša

400 g Gintarinių Premium makaronų,
300 g lašišos filė,
100 g špinatų,
1 svogūnas arba poras,
150 ml balto stalo vyno,
Saujelė petražolių
Alyvuogių aliejus,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.

  1. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti bei perlieti šaltu vandeniu.
  2. Lašišą supjaustome mažais gabalėliais, svogūną kubeliais arba porą griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus arba porus bei įberiame 1 šaukštą susmulkintų petražolių. Kepame, kol svogūnai gražiai pagels. Įpilame vyno, pakaitiname ir sudedame lašišos gabalėlius bei špinatus. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 5 min., kol žuvis suminkštės. Suberiame likusias petražoles, patiekalą pagardiname druska ir pipirais.
  3. Į keptuvę sudedame makaronus, pamaišome. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.