Makaronai su žuvimi
Makaronai su midijomis

400 g Gintarinių Premium spagečių,
1 kg midijų (arba jūros gėrybių mišinio),
25 g sviesto,
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė balto sauso vyno,
¼ stiklinės smulkiai sukapotų šviežių petražolių,
Druskos,
Alyvuogių aliejaus,
Parmezano sūrio.
- Dideliame plačiame puode ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti sviestą ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberti smulkintą česnaką ir kepti, dažnai pamaišant, kol lengvai apskrus, maždaug 2 minutes. Pomidorus šiek tiek pertrinti rankomis ir sudėti į puodą su česnakais; supilti pomidorų sultis. Padidinti ugnį. Virti, dažnai pamaišant, kol padažas sutirštės, maždaug 10–15 minučių.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
- Kai padažas sutirštės, į jį supilti vyną. Virti, maišant, kol sutirštės. Sudėti midijas, įpilti maždaug ¼ stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Puodą uždengti ir virti, pamaišant, kol midijos atsidarys, maždaug 4 minutes.
- Į puodą su midijomis sudėti makaronus, dar įpilti maždaug ¼ stiklinės skysčio nuo makaronų; virti, pastoviai maišant, kol makaronai pasidengs padažu. Nukelti nuo ugnies.
- Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užbarstyti smulkintų petražolių ir pabarstyti parmezano sūriu.
Makaronai su krevetėmis

400 g Gintarinių Premium spagečių,
100 g špinatų,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
50 g vyšninių pomidorų,
100 g lukštentų krevečių,
Alyvuogių aliejus,
Druska, pipirai.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilti maždaug ¼ stiklinės vandens, kuriame virė makaronai, sudėkite špinatus, krevetes, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5 minutes. Makaronus supilti į dubenį, užpilti padažo ir gerai išmaišyti, kad visi makaronai apliptų padažu.
- Makaronus patiekiame lėkštėje su per pusę perpjautais pomidorais ir paruoštu padažu.
Makaronų salotos su tunu

400 g Gintarinių Premium spagečių,
1 indelis tuno,
200 g šparaginių pupelių,
100 g vyšninių pomidorų,
50 g alyvuogių,
1 raudonas svogūnas,
2 šaukštai kapotų petražolių arba bazilikų,
Alyvuogių aliejus,
Druska, juodieji pipirai.
- Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir atvėsinkite.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Likus 3 minutėms, sudėkite stambiai supjaustytas šparagines pupeles. Makaronus nukoškite bei perliekite šaltu vandeniu.
- Tuomet į puodą su makaronais sudėkite nusunktą tuną, supjaustytą svogūną, alyvuoges ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, bazilikais ir juodaisiais pipirais.
- Makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite pjaustytus vyšninius pomidorus. Pagardinkite alyvuogių aliejumi.
Makaronai su lašiša

400 g Gintarinių Premium makaronų,
300 g lašišos filė,
100 g špinatų,
1 svogūnas arba poras,
150 ml balto stalo vyno,
Saujelė petražolių
Alyvuogių aliejus,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti bei perlieti šaltu vandeniu.
- Lašišą supjaustome mažais gabalėliais, svogūną kubeliais arba porą griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus arba porus bei įberiame 1 šaukštą susmulkintų petražolių. Kepame, kol svogūnai gražiai pagels. Įpilame vyno, pakaitiname ir sudedame lašišos gabalėlius bei špinatus. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 5 min., kol žuvis suminkštės. Suberiame likusias petražoles, patiekalą pagardiname druska ir pipirais.
- Į keptuvę sudedame makaronus, pamaišome. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.