Makaronai su vištiena

Makaronai su pievagrybiais ir pelėsiniu sūriu

400 g Gintarinių makaronų,
1 vištienos krūtinėlės,
200 g pievagrybių,
200 g grietinėlės,
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
Druskos, pipirų.

  1. Vištieną supjaustome gabalėliais, pamarinuojame su druska ir pipirais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinti porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Į karštą aliejų dedame vištieną ir smulkintus pievagrybius, pakepiname. Pilame grietinėlę, maišome, kol sutirštėja. Į padažą sudedame smulkintą sūrį, pamaišome, kol išsilydo.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, supilti į dubenį, užpilti padažo ir gerai išmaišyti, kad visi makaronai apliptų padažu. Makaronus patiekiame lėkštėje su pabarstytu ant viršaus likusiu sūriu.

Makaronai su vištiena ir brokoliais

400 g Gintarinių Premium makaronų,
1 vištienos krūtinėlės,
1 skardinė konservuotų pomidorų,
1 nedidelis brokolis,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
Druska, pipirai,
Parmezano sūris,
Alyvuogių aliejus.

  1. Vištos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis. Nuluptą svogūną supjaustome kubeliais, česnaką sukapojame. Brokolį supjaustome žiedynėliais. Puode užverdame vandenį, pasūdome, sudedame brokolio žiedynėlius ir paverdame keletą minučių, išgriebiame iš vandens.
  2. Įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištieną ir ją kepame, kol pabals. Sudedame svogūnus, česnakus. Kepame, kol svogūnai pagelsta.
  3. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  4. Į keptuvę su vištiena dedame makaronus, brokolius, supilame padažą su svogūnais, sudedame konservuotus pomidorus, pagardiname druska ir pipirais bei viską išmaišome. Kepame uždengtoje keptuvėje apie 10 min. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.

Makaronai su vištiena ir grietinėlės padažu

400 g Gintarinių Premium makaronų,
1 vištienos krūtinėlės,
350 ml grietinės,
1 stiklinė pieno,
2 šaukštai miltų,
1 skilt. česnako,
3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai garstyčių,
1 šaukštas kapotų petražolių,
Druska,
Parmezano sūrio,
Alyvuogių aliejus.

  1. Vištos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis, česnaką sukapojame. Įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištieną ir ją kepame, kol pabals. Kitoje keptuvėje ištirpdome sviestą, sudedame česnakus. Pakepiname apie 1 minutę. Įberiame miltų, išmaišome ir pakepiname, kol miltai pagels. Nukeliame keptuvę nuo ugnies.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti.
  3. Atskirai sumaišę grietinę su pienu, lėtai pilame į keptuvę su pakepintais miltais ir nuolat maišome, kol gauname vientisą masę. Įdedame garstyčių, vėl gerai išmaišome. Padedame keptuvę ant ugnies ir nuolat pamaišome. Padažui užvirus, sudedame iškeptą vištieną ir žalumynus, pagardiname druska. Truputį pakaitiname. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.