Makaronai su daržovėmis

Makaronai su pesto padažu

400 g Gintarinių Premium makaronų,
100 g vyšninių pomidorų,
Saujelė šviežių baziliko lapelių,
Saujelė kedro riešutų,
1 skiltelė česnako,
150 g Parmezano sūrio,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos, pipirų.

  1. Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į dubenėlį. Ten pat dedame baziliko lapelius, dalį parmezano sūrio, česnaką, pilame alyvuogių aliejaus, paskaniname druska ir pipirais. Dubenėlio turinį ištriname arba viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti. Tada makaronus perkeliame atgal į puodą ir sumaišome su paruoštu pesto padažu.
  3. Makaronus patiekiame lėkštėje su per pusę perpjautais pomidorais ir paruoštu padažu ir apibarstome parmezano sūriu.

Makaronai su keptu moliūgu

400 g Gintarinių Premium makaronų,
125 g sviesto,
1 nedidelio moliūgo,
2 šaukštai rudojo cukraus,
2 česnakai (arba 1 vidutinio dydžio svogūnas),
1/2 stiklinės baltojo vyno,
Žiupsnelis tarkuoto muskato,
1/2 citrinos sulčių,
Saujelė šalavijų,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.

  1. Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti 40 g sviesto. Suberti moliūgo gabalėlius ir kepti, nemaišant, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Suberti cukrų, supilti vyną, paskaninti druska ir pipirais. Keptuvę uždengti ir kepti, kol moliūgas suminkštės, maždaug 1–2 minutes. Nuimti dangtį ir kepti, kartais pamaišant, kol visas skystis išgaruos, kelias minutes. Nukelti nuo ugnies. Moliūgo gabalėlius perdėti į dubenį.
  2. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti likusį sviestą ir kaitinti ant vidutinio karštumo ugnies, kol sviestas vietomis pradės ruduoti, maždaug 2 minutes. Suberti smulkintus svogūnus, muskatą ir šalavijus, kepti maišant, kol svogūnai suminkštės. Nukelti nuo ugnies. Supilti citrinų sultis, keptą moliūgą, druskos, pipirų. Išmaišyti.
  3. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su moliūgu. Supilti makaronų nuovirą ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais

400 g Gintarinių Premium makaronų,
200 ml grietinės,
2–3 čes­nako skiltelių,
Sau­ja džio­vintų pomidorų,
Parmezano sūrio,
Alyvuogių aliejus,
Druska, pipirai.

  1. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  2. Ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką bei džiovintus pomidorus. Ant makaronų sudėkite pakepintus česnakus ir pomidorus. Viską sumaišykite, puodą laikant ant pačios silpniausios ugnies. Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir kaitinkite kelias minutes. Į padažą įpilkite kelis šaukštus makaronų vandens. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.