Grikiniai makaronai

Makaronai su soja

400 g Gintarinių grikinių makaronų,
Sojų padažas,
1 šaukštas sauso stalo vyno,
1 šaukštelis sezamų aliejaus,
2 šaukštelis rudojo cukraus,
1 šaukštelis čili padažo,
2 skiltelės česnako,
Saujelė svogūnų laiškų,
Čili pipirai,
1 vidutinė morka,
1 paprika,
Alyvuogių aliejus.

  1. Mažame dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, vyną, sezamų aliejų, cukrų ir čili padažo. Padėti į šalį, kol prireiks.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti 1 šaukštą aliejaus. Sudėti makaronus ir pakepinti nemaišant 2-3 minutes, kol makaronai lengvai apskrus iš vienos pusės. Makaronus atsargiai apversti ir apkepinti kitą pusę dar maždaug 2 minutes. Tuomet iš keptuvės perdėti į lėkštę ir palikti, kol prireiks.
  4. Į keptuvę supilti šaukštą aliejaus. Suberti sukapotą česnaką, svogūnų laiškus, morkų ir paprikų šiaudelius. Trumpai pakepinti, kol pakvips, maždaug 30 sekundžių. Į keptuvę su daržovėmis sudėti makaronus, supilti padažą, atsargiai viską išmaišyti, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
  5. Keptuvę nukelti nuo ugnies. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu. Galima pagardinti šviežiomis salotomis.

Sicilietiški makaronai

400 g Gintarinių grikinių makaronų,
800 g smulkintų konservuotų pomidorų,
1 vidutinis baklažanas,
1 mažas svogūnas,
2 skiltelės česnako,
Parmezano sūrio,
Saujelė šviežio baziliko,
Druskos, pipirų,
Alyvuogių aliejaus.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą, pabarstykite druska, pipirais, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus. Rankomis sumaišykite ir dėkite į orkaitę kepti 20 minučių.
  3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, apie 5 minutes pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Dėkite smulkintą česnaką, kepkite 1 minutę. Supilkite konservuotus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais. Uždenkite dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol sutirštės.
  4. Į verdančius pomidorus sudėkite apskrudusius baklažanus, dar pavirkite 10 minučių.
  5. Tuo pat metu dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukoškite ir sudėkite į padažą.
  6. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu. Dėkite tarkuotą parmezaną, truputį sukapoto baziliko lapelių, išmaišykite.

Rytietiški makaronai su vištiena ir daržovėmis

400 g Gintarinių grikinių makaronų,
200 g vištienos filė,
1 raudonas svogūnas,
1 raudona paprika,
1 žalia paprika,
100 g šparaginių pupelių,
Rytietiškų prieskonių,
Druskos, maltų juodųjų pipirų,
Sezamo sėklų papuošimui,
Alyvuogių aliejaus.

  1. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  2. Vištieną supjaustykite juostelėmis, apibarstome prieskoniais. Gerai įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite vištieną (kepkite apie 5 min.). Tada sudėkite gabaliukais susmulkintas daržoves, išmaišykite, įberkite pagal skonį druskos. Į padažą įpilkite kelis šaukštus makaronų vandens.
  3. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštomis keptomis daržovėmis ir vištiena. Apibarstykite sezamų sėklomis.