Viso grūdo makaronai
Viso grūdo makaronai pagaminti iš 100 procentų viso grūdo kvietinių miltų ir vandens. Šie makaronai pagaminti iš visadalių miltų, kurie savyje išsaugo grūde esančias maistingąsias medžiagas: skaidulas, B grupės vitaminus, mineralus bei antioksidantus. 100 gramų šių makaronų yra net 8,0 g maistinių skaidulų. Tai puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Viso grūdo miltuose esančios vertingos maistinės medžiagos gali padėti pagerinti virškinimą, sureguliuoti medžiagų apykaitą, išlaikyti normalų cholesterolio ir gliukozės kiekį kraujyje bei tokiu būdu apsaugoti mus nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, diabeto ar nutukimo. Tai makaronai, ypač tinkantys dietinei mitybai. Per dieną bent pusę suvalgomų grūdinių produktų turėtų sudaryti viso grūdo produktai. Viso grūdo makaronai dėl visiškai neatsijotų grūdo sudėtinių dalių pasižymi švelniai rusva spalva.
Maistingumas | 100 g |
Energinė vertė | 1822 kJ / 433 kcal |
Riebalai
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
2,2 g
0,49 g |
Angliavandeniai
Iš kurių cukrų |
74,4 g
<3,2 g |
Skaidulinės medžiagos | 8,0 g |
Baltymai | 14,0 g |
Druska | 0,02 g* |
* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris

Simbolis „Rakto skylutė“ – valstybinis, nekomercinis, savanoriškai taikomas, nemokamas, pozityvus maisto produktų sudėties ženklas, skirtas padėti vartotojams lengviau rasti sveikatai palankesnius maisto produktus tarp kitų panašių produktų. „Rakto skylute“ pažymėti produktai turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus ir druskos bei daugiau maistinių skaidulinių medžiagų nei kiti panašūs tos pačios grupės maisto produktai (pvz., liesi jogurtai tarp kitų jogurtų).