SPELTA makaronai

SPELTA viso grūdo makaronai

Šie makaronai yra pagaminti iš viso grūdo kvietinių spelta miltų. Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje, minimos netgi Biblijoje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltų grūduose yra beveik visos maistinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikia visavertei žmogaus mitybai. Speltų grūduose esančios maistinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina. Speltų grūdų glitimo struktūra kitokia nei kitų kviečių. Spelta kvietiniai miltai gali būti malami tik iš labai kruopščiai atrinktų, sveikų ir geros kokybės grūdų. Viso grūdo spelta kvietiniams miltams naudojami Lietuvos ūkiuose, pas patikrintus ir patikimus ūkininkus, užauginti spelta veislės kviečių grūdai. Viso grūdo Spelta kvietiniai miltai yra išskirtinio rupumo, birūs su aiškiai juntamomis bei matomomis smulkiomis spelta kviečių sėlenėlėmis. Spelta miltai pasižymi baltai gelsva spalva dėl visiškai neatsijotų spelta grūdo sudėtinių dalių. Šie miltai yra savito, originalaus, pikantiško riešutų skonio bei kvapo.

Maistingumas 100 g
Energinė vertė 1793 kJ / 426 kcal
Riebalai

Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

2,6 g

0,45 g

Angliavandeniai

Iš kurių cukrų

73,4 g

<3,5 g

Skaidulinės medžiagos 8,6 g
Baltymai 13,5 g
Druska 0,04 g*

* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris

Simbolis „Rakto skylutė“ – valstybinis, nekomercinis, savanoriškai taikomas, nemokamas, pozityvus maisto produktų sudėties ženklas, skirtas padėti vartotojams lengviau rasti sveikatai palankesnius maisto produktus tarp kitų panašių produktų. „Rakto skylute“ pažymėti produktai turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus ir druskos bei daugiau maistinių skaidulinių medžiagų nei kiti panašūs tos pačios grupės maisto produktai (pvz., liesi jogurtai tarp kitų jogurtų).