SPELTA makaronai

Šie makaronai yra pagaminti iš šviesių kvietinių spelta miltų. Speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų. Jos buvo žinomos dar akmens amžiuje, minimos netgi Biblijoje. Kitaip nei kitų veislių kviečių, speltų grūdai padengti žiedažvyniais, kurie apsaugo juos nuo ligų ir kenkėjų. Speltų grūduose yra beveik visos maistinės medžiagos ir vitaminai, kurių reikia visavertei žmogaus mitybai. Speltų grūduose esančios maistinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina. Speltų grūdų glitimo struktūra kitokia nei kitų kviečių. Spelta kvietiniai miltai gali būti malami tik iš labai kruopščiai atrinktų, sveikų ir geros kokybės grūdų. Spelta kvietiniams miltams naudojami Lietuvos ūkiuose, pas patikrintus ir patikimus ūkininkus, užauginti spelta veislės kviečių grūdai.

Maistingumas 100 g
Energinė vertė 1485 kJ / 355 kcal
Riebalai

Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

1,2 g

0,6 g

Angliavandeniai

Iš kurių cukrų

74,1 g

<0,3 g

Skaidulinės medžiagos 3,3 g
Baltymai 11,9 g
Druska 0,5 g*

* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris