Grikiniai makaronai
Grikiniai makaronai – vienas iš sveikiausių pasirinkimų, nes grikiai užima ypatingą vietą tarp visų kruopų ir ypač išsiskiria naudingumu bei maistingumu. Šie makaronai yra gaminami iš grikių miltų, kuriuose be riebalų ir angliavandenių, augalinių baltymų yra daugiau nei kitų grūdų miltuose. Grikiniuose makaronuose yra vitaminų B1 ir B2, stiprinančių nervų sistemą bei greitinančių medžiagų apykaitą; juose esantis kalis palaiko optimalų kraujo spaudimą, kalcis – dantų, kaulų bei nagų sveikatą, magnis padeda kovoti su depresija, taip pat yra jodo bei fosforo. Grikiniai makaronai turi organizmui itin svarbios geležies, o kadangi augdamos grikių kruopos nereikalauja jokių cheminių medžiagų, tai šie makaronai – ir vienas geriausių jūsų pasirinkimų! Kodėl naudinga valgyti grikinius makaronus? Jie gali padėti sureguliuoti aukštą kraujospūdį ir blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, apsisaugoti nuo tulžies pūslės uždegimo, aprūpinti organizmą sveikos mitybos pagrindu laikomais baltymais.
Maistingumas | 100 g |
Energinė vertė | 1534 kJ / 362 kcal |
Riebalai
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
2,2 g
0,45 g |
Angliavandeniai
Iš kurių cukrų |
73,1 g
<0,3 g |
Baltymai | 12,4 g |
Druska | 0,1 g* |
* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris