Avižiniai makaronai

Avižiniai makaronai – tai makaronų kategorijoje unikalus produktas, sujungiantis pačias geriausias avižų ir viso grūdo kviečių savybes. Avižose yra gausu beta gliukanų – kompleksinių cukrų (polisacharidų). Mokslininkų įrodyta, kad avižose esantys beta gliukanai skatina gerųjų bakterijų susidarymą, stiprina imunitetą bei mažina cholesterolio kiekį kraujyje, o viso grūdo kviečiuose esanti ląsteliena mažina gliukozės kiekį kraujyje bei skatina biologiškai veiklių medžiagų, slopinančių vėžinių ląstelių vešėjimą, susidarymą.

Avižiniai makaronai suteiks jums:

  • ilgalaikę energiją, ilgiau išlaikydami sotumo jausmą;
  • beta gliukanų, kurie padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje;
  • daug skaidulinių medžiagų – net 27 % vienoje porcijoje!
Maistingumas 100 g
Energinė vertė 1534 kJ / 361 kcal
Riebalai

Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

5,0 g

0,9 g

Angliavandeniai

Iš kurių cukrų

64,8 g

3,0 g

Skaidulinės medžiagos 7,9 g
Baltymai 10,2 g
Druska 0,02 g*
Beta-gliukanai 1,2 g*

* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris
** Teigiamas beta gliukanų poveikis pasireiškia, suvartojant per parą 3 g beta gliukanų, gautų iš avižų, avižų sėlenų, miežių, miežių sėlenų ar šių beta gliukanų mišinių.