Avižiniai makaronai
Avižiniai makaronai – tai makaronų kategorijoje unikalus produktas, sujungiantis pačias geriausias avižų ir viso grūdo kviečių savybes. Avižose yra gausu beta gliukanų – kompleksinių cukrų (polisacharidų). Mokslininkų įrodyta, kad avižose esantys beta gliukanai skatina gerųjų bakterijų susidarymą, stiprina imunitetą bei mažina cholesterolio kiekį kraujyje, o viso grūdo kviečiuose esanti ląsteliena mažina gliukozės kiekį kraujyje bei skatina biologiškai veiklių medžiagų, slopinančių vėžinių ląstelių vešėjimą, susidarymą.
Avižiniai makaronai suteiks jums:
- ilgalaikę energiją, ilgiau išlaikydami sotumo jausmą;
- beta gliukanų, kurie padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje;
- daug skaidulinių medžiagų – net 27 % vienoje porcijoje!
Maistingumas | 100 g |
Energinė vertė | 1534 kJ / 361 kcal |
Riebalai
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
5,0 g
0,9 g |
Angliavandeniai
Iš kurių cukrų |
64,8 g
3,0 g |
Skaidulinės medžiagos | 7,9 g |
Baltymai | 10,2 g |
Druska | 0,02 g* |
Beta-gliukanai | 1,2 g* |
* Produkte esantį druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris
** Teigiamas beta gliukanų poveikis pasireiškia, suvartojant per parą 3 g beta gliukanų, gautų iš avižų, avižų sėlenų, miežių, miežių sėlenų ar šių beta gliukanų mišinių.