400 g Gintarinių grikinių makaronų,
Sojų padažas,
1 šaukštas sauso stalo vyno,
1 šaukštelis sezamų aliejaus,
2 šaukštelis rudojo cukraus,
1 šaukštelis čili padažo,
2 skiltelės česnako,
Saujelė svogūnų laiškų,
Čili pipirai,
1 vidutinė morka,
1 paprika,
Alyvuogių aliejus.

  1. Mažame dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, vyną, sezamų aliejų, cukrų ir čili padažo. Padėti į šalį, kol prireiks.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti 1 šaukštą aliejaus. Sudėti makaronus ir pakepinti nemaišant 2-3 minutes, kol makaronai lengvai apskrus iš vienos pusės. Makaronus atsargiai apversti ir apkepinti kitą pusę dar maždaug 2 minutes. Tuomet iš keptuvės perdėti į lėkštę ir palikti, kol prireiks.
  4. Į keptuvę supilti šaukštą aliejaus. Suberti sukapotą česnaką, svogūnų laiškus, morkų ir paprikų šiaudelius. Trumpai pakepinti, kol pakvips, maždaug 30 sekundžių. Į keptuvę su daržovėmis sudėti makaronus, supilti padažą, atsargiai viską išmaišyti, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
  5. Keptuvę nukelti nuo ugnies. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu. Galima pagardinti šviežiomis salotomis.