400 g Gintarinių pilno grūdo spagečių,
200 g pievagrybių,
1 šaukštas sviesto,
2 kapotos skiltelės česnako,
2 šaukštai kapotų šviežių petražolių,
¼ stiklinės fermentinio sūrio,
¼ stiklinės neriebaus pieno,
Parmezano sūris
Druska, juodi malti pipirai.

1.     Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti.
2.     Kol makaronai verda, nuplauname pievagrybius, nupjauname galiukus, grybus supjaustome į 4 dalis. Ištirpiname sviestą mažai įkaitusioje keptuvėje, suberiame pievagrybius, kapotas česnako skilteles ir petražoles. Uždengiame keptuvę ir kepiname viską apie 15 min., kol išsiskiria vanduo.
3.     Tuo metu tarkuotą fermentinį sūrį maišome su pienu iki tol, kol pasidarys vientisa masė.
4.     Makaronus užpilame vientisa sūrio ir pieno mase, sudedame pievagrybius, suberiame petražoles, pamaišome ir trumpai pakepiname. Patiekalą paskaniname pipirais ir druska pagal skonį. Makaronus patiekiame lėkštėje su parmezano sūriu.