400 g Gintarinių Premium spagečių,
1 kg midijų (arba jūros gėrybių mišinio),
25 g sviesto,
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė balto sauso vyno,
¼ stiklinės smulkiai sukapotų šviežių petražolių,
Druskos,
Alyvuogių aliejaus,
Parmezano sūrio.

  1. Dideliame plačiame puode ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti sviestą ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberti smulkintą česnaką ir kepti, dažnai pamaišant, kol lengvai apskrus, maždaug 2 minutes. Pomidorus šiek tiek pertrinti rankomis ir sudėti į puodą su česnakais; supilti pomidorų sultis. Padidinti ugnį. Virti, dažnai pamaišant, kol padažas sutirštės, maždaug 10–15 minučių.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  3. Kai padažas sutirštės, į jį supilti vyną. Virti, maišant, kol sutirštės. Sudėti midijas, įpilti maždaug ¼ stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Puodą uždengti ir virti, pamaišant, kol midijos atsidarys, maždaug 4 minutes.
  4. Į puodą su midijomis sudėti makaronus, dar įpilti maždaug ¼ stiklinės skysčio nuo makaronų; virti, pastoviai maišant, kol makaronai pasidengs padažu. Nukelti nuo ugnies.
  5. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užbarstyti smulkintų petražolių ir pabarstyti parmezano sūriu.