
400 g Gintarinių Premium makaronų,
300 g lašišos filė,
100 g špinatų,
1 svogūnas arba poras,
150 ml balto stalo vyno,
Saujelė petražolių
Alyvuogių aliejus,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.
- Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti bei perlieti šaltu vandeniu.
- Lašišą supjaustome mažais gabalėliais, svogūną kubeliais arba porą griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus arba porus bei įberiame 1 šaukštą susmulkintų petražolių. Kepame, kol svogūnai gražiai pagels. Įpilame vyno, pakaitiname ir sudedame lašišos gabalėlius bei špinatus. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 5 min., kol žuvis suminkštės. Suberiame likusias petražoles, patiekalą pagardiname druska ir pipirais.
- Į keptuvę sudedame makaronus, pamaišome. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.