400 g Gintarinių Premium makaronų,
300 g lašišos filė,
100 g špinatų,
1 svogūnas arba poras,
150 ml balto stalo vyno,
Saujelė petražolių
Alyvuogių aliejus,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.

  1. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti bei perlieti šaltu vandeniu.
  2. Lašišą supjaustome mažais gabalėliais, svogūną kubeliais arba porą griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus arba porus bei įberiame 1 šaukštą susmulkintų petražolių. Kepame, kol svogūnai gražiai pagels. Įpilame vyno, pakaitiname ir sudedame lašišos gabalėlius bei špinatus. Sumažiname ugnį ir troškiname apie 5 min., kol žuvis suminkštės. Suberiame likusias petražoles, patiekalą pagardiname druska ir pipirais.
  3. Į keptuvę sudedame makaronus, pamaišome. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.