400 g Gintarinių Premium makaronų,
125 g sviesto,
1 nedidelio moliūgo,
2 šaukštai rudojo cukraus,
2 česnakai (arba 1 vidutinio dydžio svogūnas),
1/2 stiklinės baltojo vyno,
Žiupsnelis tarkuoto muskato,
1/2 citrinos sulčių,
Saujelė šalavijų,
Parmezano sūrio,
Druska, pipirai.

  1. Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti 40 g sviesto. Suberti moliūgo gabalėlius ir kepti, nemaišant, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Suberti cukrų, supilti vyną, paskaninti druska ir pipirais. Keptuvę uždengti ir kepti, kol moliūgas suminkštės, maždaug 1–2 minutes. Nuimti dangtį ir kepti, kartais pamaišant, kol visas skystis išgaruos, kelias minutes. Nukelti nuo ugnies. Moliūgo gabalėlius perdėti į dubenį.
  2. Toje pačioje keptuvėje ištirpinti likusį sviestą ir kaitinti ant vidutinio karštumo ugnies, kol sviestas vietomis pradės ruduoti, maždaug 2 minutes. Suberti smulkintus svogūnus, muskatą ir šalavijus, kepti maišant, kol svogūnai suminkštės. Nukelti nuo ugnies. Supilti citrinų sultis, keptą moliūgą, druskos, pipirų. Išmaišyti.
  3. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui. Makaronus sudėti į keptuvę su moliūgu. Supilti makaronų nuovirą ir atsargiai išmaišyti. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.