400 g Gintarinių pilno grūdo makaronų,
250 g Briuselio kopūstų, perpjautų pusiau,
50 g pančetos arba liesesnės parūkytos kiaulienos šoninės,
1 mažas svogūnas,
1/3 stiklinės balto sauso vyno,
55 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
Druskos,
Maltų pipirų,
Pamezano sūrio,
Alyvuogių aliejaus.

  1. Didelėje keptuvėje pakaitinti aliejų. Suberti kopūstų puseles ir kepinti, pamaišant, kol apskrus ir suminkštės, maždaug 5 minutes. Nukelti nuo ugnies. Briuselio kopūstus perdėti į lėkštę.
  2. Dideliame puode užverdame pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį suberti makaronus ir virti, kol bus al dente arba kaip nurodyta ant pakelio. Makaronus nukošti, o skysčio, kuriame virė, neišpilti – jo reikės padažui.
  3. Kol makaronai verda, keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakaitinti pančetą arba šoninę, kol lengvai apskrus. Suberti smulkintus svogūnus ir kepti, kol suminkštės, maždaug 2 minutes. Supilti vyną ir kepti, kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Įpilti ½ stiklinės skysčio nuo makaronų. Kai užvirs, sumažinti ugnį, ir, atsargiai maišant, dalimis dėti sviestą, kol padažas sutirštės. Į keptuvę su padažu suberti makaronus ir išmaišyti. Nukelti nuo ugnies. Įmaišyti trynius, suberti keptus kopūstus ir vėl gerai išmaišyti. Jeigu padažas per tirštas, įpilti karšto skysčio nuo makaronų. Užbarstyti druskos, maltų pipirų. Makaronus patiekiame lėkštėje su paruoštu padažu ir parmezano sūriu.